در روستاهای بخش شاندیز مهاجرت ، معکوس است

در روستاهای بخش شاندیز مهاجرت ، معکوس است

مهندس دونده بخشدار شاندیز با عنوان این مطلب که بر خلاف روستاهای دیگر کشور، مهاجرت در طرقبه و شاندیز معکوس است گفت: در شهرستان طرقبه و شاندیز به علت وجود حوزه های گردشگری و جاذبه های طبیعی و .... مهاجرت در روستاهای این شهرستان معکوس بوده ، این در حالی است که در دیگر مناطق ایران بیشتر روستائیان به شهرها مهاجرت می کنند اما در شهرستان ما روستائیانی که از منطقه خارج شدند به روستای خود مراجعت نموده  و مهاجرت معکوس داریم.

 بخشدار شاندیز افزود: خوشبختانه در چند سال اخیر اکثر روستاهای ما در جذب گردشگر موفق بوده که در این راستا اقدامات خوبی در حوزه گردشگری برای جذب حداکثری گردشگران برداشته شده و دهیاران این بخش افرادی متخصص و با سواد بوده که در حل مسائل روستا تخصصی عمل کرده اند.

مهندس دونده اذعان کرد : در حال حاضر جمعیت بخش شاندیز نزدیک به 37 هزار نفر می باشد که این جمعیت از 2 شب تا 10 صبح این عدد می باشد زیرا جمعیت زیادی که به عنوان گردشگر یا مجاور وارد این منطقه می شوند از 10 صبح تا 2 شب می توان گفت که به 5/1 میلیون نفر خواهد رسید که این نشان گر آن است حوزه ای که با آن روبرو هستیم مجال آن را نداریم که با شورا و دهیاری غیر متخصص روبرو باشیم و خوشبختانه این تیم بسیار قوی می تواند جمعیت سیال را مدیریت کند.

مهندس دونده در خصوص توسعه فضاهای باغی و ساخت و سازها در روستاهای این بخش اظهار کرد : در این بخش زمینه برای ساخت و ساز و توسعه فضاهای باغی و ویلایی فراهم است که در این فرآیند ممکن است کمی و کاستی  وجود داشته باشد و این را خودمان هم قبول داریم که باید تلاش کنیم درصد تخلفات را به صفر برسانیم.

دونده در ادامه  گفت : خوشبختانه با نظارت هایی که صورت می گیرد و تلاش فرمانداری و تخصصی که دهیاران ما دارند تجاوز به حریم رودخانه و تخریب منابع و کاربری های غیر مجاز را مدیریت نموده و امیدواریم که در این راستا موفق عمل کرده باشیم.

بخشدار شاندیز روند صدور پروانه در روستاها را توسط دهیاری منوط به داشتن طرح هادی در روستا دانست  و گفت : در بیشتر روستاهای این بخش که دهیار مسئولیت و نظارت دارد همگی دارای طرح هادی بوده که صدور پروانه توسط دهیار بلامانع می باشد و براساس ضوابط و مقررات که وزارت  کشور برای ما تعریف کرده فرآیند صدور پروانه به دهیار مربوط می شود.

وی در خصوص تخلفات ساخت و ساز در روستاها اذعان داشت : ما توانسته ایم تا حدودی جلو تخلفات را بگیریم و اگر چنانچه تخلفی در این حوزه در بافت روستا انجام شود مرجع آن کمیسیون ماده 99 قانون شهرداری می باشد که مراحل خود را طی خواهد کرد و در خارج از بافت و طرح هادی هم مسئولیت آن به واحد خارج از حریم فرمانداری می باشد که آن هم با تفویض اختیاراتی که استانداری کرده کار انجام خواهد گرفت.

مهندس دونده گفت : در این بخش حدود 5 روستا داریم که طرح هادی آن ها انجام نشده که یکی از مطالبات جدی ما تصویب و ابلاغ و اجرای طرح های هادی این روستاها می باشد.

بخشدار شاندیز در خصوص تعاملات بخشداری با دهیاری ها و شوراهای روستاها بیان کرد : نزدیک به 20 روستا در بخش شاندیز داریم که دارای شورا و دهیاری می باشد و بخشداری به عنوان نماینده عالی دولت ناظر بر عملکرد آنها و پیگیری موضوعات و مباحثی که در روستا و شهر هست می باشد که به لطف خداوند و مردم خوب این منطقه یک وفاق و هم دلی در شهر و روستاهای منطقه  وجود دارد که به جرأت می توان گفت در جایی دیگر وجود ندارد.

مهندس دونده روستاهای شاندیز را بهترین مکان برای سرمایه گذاری برشمرد و اظهار کرد: رویکرد همه ما اقتصادی بود و در راستای اقتصاد مقاومتی تلاش کرده ایم و به دنبال این هستیم که روستا را به عنوان اولین کانون جمعیتی و اولین محلی که می تواند تعیین کننده سرنوشت کشور باشد ، تقویت کنیم.

وی در ادامه گفت: خوشبختانه در چندسال اخیر اتفاقات خوبی رخ داده است و جلسات موفقی با متولیان مجموعه های گردشگری شکل گرفته است. بعضی از پروژه ها که به دلایل مختلف ابتر مانده ، مثل تله کابین زشک در دست پیگیری ما می باشد و برای کمک به این پروژه گردشگری به دنبال پروانه و تسهیلات بانکی آن هستیم.

بخشدار شاندیز از دیگر پروژه های عقب مانده را مجموعه شهرستانی نام برد و افزود: ما اینجا می توانیم شاندیز را به عنوان قطب گردشگری و اقتصاد در شرق کشور نام ببریم و شاید اتفاقاتی افتاده باشد که به گونه ای سرمایه گذاری را از دیدگاه بعضی افراد با مشکل مواجه کرده اما من به جرات عنوان می کنم که امن ترین و منطقی ترین محل برای سرمایه گذاری و بازگشت سرمایه بخش شاندیز است که در تمام فصول سال بازدید کننده خاص خود را داشته و بهترین و سالم ترین غذا ها در این شهر طبخ می شود.

مهندس دونده هرچند که نخواست به بحث محدوده و حریم طرقبه و شاندیز به مشهد وارد شود اما دغدغه مردم را در خصوص تجاوز به حریم و محدوده شهرستان  ارزشمند دانست و گفت : مردم ما باید آستانه تحملشان را بالا برده و شاید بعضی از مردم نتوانند با مسئولین ارتباط برقرار کنند و دسترسی داشته باشند لذا این نشریه محلی، بهترین ماهنامه ای است که صدای مردم را به گوش مسئولین می رساند.

بخشدار شاندیز اظهار داشت: بخشدار در مقام و صلاحیت آن نیست که در خصوص حد و حریم شاندیز و مشهد اظهار نظر کند و مسئولیت آن با فرماندار است اما ما پایبند مقررات و قانون تقسیمات کشوری هستیم.

دونده اظهار کرد: این موضوع در دستور کار فرمانداری قرار گرفته و پیگیر هستند و به عنوان یک راهبرد برای حفظ شرایط موجود و احقاق حق قانونی آن شورای شهرستان گام های مثبتی برداشته است.

بخشدار شاندیز افزود: در این رابطه جلسه ای با شهردار مشهد و اعضای شورای اسلامی مشهد و مسئولین شهرستان طرقبه و شاندیز برگزار شد که مصوب شد کارگروهی تشکیل و در جهت منافع هر دو شهر به منظور حل و فصل مسائل مورد اختلاف که در تصمیمات سیاسی به وجود آمده و منافع هر دو شهر در آن لحاظ شود، گام بردارد .

مهندس دونده در پایان گفت: ما در نزدیکی کلان شهر مشهد هستیم و مشکلات ما به مشهد گره خورده است و اگر قرار است تغییری انجام شود باید دست به دست هم بدهیم ، کمک کنیم و در جهت حل آن گام برداریم. مردم باید این را بدانند که مسئولین شهرستان مردانه پای این مساله ایستاده اند و خوشبختانه تا کنون هیچ تعدی و تجاوزی به مرزهای ما نشده است.

منتظر دریافت نظرات شما هستیم

آرشیو تاریخی

اندازه فونت و ظاهر متن باش
S M T W Th F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

کلمات کلیدی

آخرین مطالب

دستورالعمل اجرایی حمل و نقل دانش آموزان
دستورالعمل اجرایی حمل و نقل دانش آموزان
کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد
کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد