نقدی بر آنچه گذشت ... از ماست که برماست

نقدی بر آنچه گذشت ... از ماست که برماست

خوانندگان عزیز، حتما استحضار دارند که تا قبل از اصلاح نظام تقسیمات کشوری ایران ، شهر شاندیز به عنوان مرکز بلاد اطراف بوده تا جائیکه حوزه های نظام وظیفه و ثبت اسناد دراین شهر دایر و پاسخگوی امور مردمی دراین شهر انجام می گرفت ، اما درجریان تغییر مرکزیت و انتقال مراکز اصلی

ژاندارمری و ثبت و استقرار بخشداری و آموزش و پرورش در طرقبه چند نکته حائز اهمیت است که بایستی توسط دلسوزان مورد واکاوی و بررسی مجدد قرارگیرد . پیشتر عنوان گردید ، یکی از انتقادات جدی به بزرگان شهر به بحث عدم تمایل این عزیزان در جلب و جذب نهادهای رسمی دولتی من جمله آموزش و پرورش و بخشداری برمیگردد ، این نوشتار اتفاقات حوالی سالهای 17-1316 با رویکری پندگیرانه و تجربه محور مرور می نماید. شاید آن روز که بزرگ شهر شاندیز در مسجد «خان قدیم» برپله ی نخستین منبر نشست و باعصای خویش برزمین کوبید و بزرگان شاندیز را به مخالفت با حضور بخشداری و آموزش و پرورش ترغیب نمود ، هیچگاه تصور نمی کرد که اثرگزاری این تصمیم تابدانجا عمیق و وسیع باشد که سرنوشت شهر را تغییرداده وانتقادات جدی نسل های آتی را در برداشته باشد .

جالب اینکه درآن هیاهو هیچکس به خود اجازه ابراز عقیده و نظر مخالف نداد ، مگر پیرمردی فرتوت به نام «کربلایی فتح الله» که با لحن خاص خویش مخالفت علنی خودرا بااین تصمیم ابراز نمود و اعلام داشت : « شما با این کار تحفه و هدیه حکومت را پس می زنید و باعث می شوید آن ها دیگر به شاندیز توجهی نداشته باشند و این به ضرر مااست ، یعنی شما می گویید خانواده هایی که دوست دارند فرزندانشان به جای مکتب به مدرسه بروند به مشهد مهاجرت کنند ،یا کسانیکه به حکومت کاردارند ، هرروز بین این آبادی و مشهد در آمد وشد باشند و به زحمت بیفتند ، شما از این کار پشیمان می شوید  و...» این واقعه به وضوح خنثی بودن افراد ذی نفوذ و فقدان تصمیم سازی خردورزان ، عدم آینده نگری و بی توجهی به نظرات مغایر با نظر جریان غالب را نمایان می نماید . اگر درجریان این تصمیم درکنار مرحوم کربلایی فتح الله چندتن از بزرگان و موثرین شهر به خود اجازه ابراز عقیده و مخالفت می دانند ، مطمئنا شرایط طوری دیگری رقم می خورد و....  

این تصمیم ، تمام زحمات بزرگان و تصمیم گیرندگان شهر، درابعاد امنیتی و فرهنگی را تحت الشعاع قرارداد . این عزیزان که به گواه تاریخ و شواهد موجود روزی تاپای جان در راه دفاع شهر و ناموس خود همت گماردند و بعضا بالغ بر 50 سال در کسوت مهتری و بزرگ  شاندیز نقش آفریدند و از کار اهل شهر و دیار خویش ، خالصانه و دلسوزانه ، گره گشایی داشتند ، به جهت اتخاذ تصمیمی نبایسته ، امروزه باگلایه های بیشمار نسل کنونی مواجه گشته اند ، هرچند که این اقدام  به زعم بزرگان و تصمیم گیرندگان آن روز درجهت جلوگیری از تغییر فرهنگ و استحکام بنیان های فکری و فرهنگی جوانان و نوجوانان و به نوعی اعتراض به سیاست های در دست اجرای حکومت وقت صورت گرفت . اما کنه آن سوق مراکز دولتی به شهر همجوار را رقم زد و شد آنچه امروز شاهد آنیم .

گل به خودی هایی از این دست فراوان است که در برخی موارد همچون مورد یادشده ، دایره تاثیر آن نسلهای آتی را نیز در برگرفته و سرنوشت شهر را دگرگون نموده است . اینکه امروزه کرارا به بحث «پدیده» ،«شهرک گلستان» و«بندسرخاندیز» و مقولاتی از این دست پرداخته و از خردورزان واهل قلم ، آگاهان و تاثیرگزاران و دلسوزان شهر درخواست ورود جدی به این مباحث را می نمائیم ، به جهت جلوگیری از تکرار وقایع و تصمیمات نادرست قبلی است . چراکه بی توجهی به هریک از موارد فوق الذکر اثرات مخرب و جبران ناپذیری در برخواهدداشت ،تاجائیکه صب و لعن آیندگان را بدرقه راه تصمیم گیرندگان امروز خواهد نمود .

بهتر از هرکسی می دانید که طی سال های پیش روی مهمترین معضل شهر و منطقه ، تامین آب کشاورزی و فضای سبز است، لذا راه اندازی کمپین های مطالبه احداث بند سرخاندیز درهفته های اخیر ، انگشت اشاره ای است که بزگترین مشکل حوزه شهری طی سال های آینده و یکی از جدی ترین خواسته های صدساله اخیر را نشانه گرفته و رفع آن را مطالبه می نماید .

باور داشته باشیم که با همت و پی جویی خستگی ناپذیرو پرهیز از طرح و پیگیری موضوعات غیرضرور و اختلاف برانگیز وهمچنین وادارنمودن دستگاههای متولی در شهر، منطقه و استان به همراهی بااین عزم جدی ، می توان به بسیاری از مطالبات و خواسته های مغفول مانده دست یافت .  برخی عزیزان ، جانبداری از شاندیز را صرفا در منکوب نمودن کانون های جمعیتی اطراف جستجوکرده و بیشتر نوک پیکان انتقادات و بعضا گلایه و اعتراض خویش را به این مجموعه ها متوجه می نمایند ، این درحالیست که این امر تحت هیچ شرایطی  دربردارنده منافع شهر نبوده و بعضا مسیر توسعه و پیشرفت را باچالش جدی مواجه خواهد نمود وچه بسا جریان های مخالف و کند کننده جدیدی را تولید و عرضه نماید .

بنابراین بهتر آن است که با تمرکز برمطالبات عمومی و اقتضائات شهر ، و البته حرکت و اقدام آینده نگرانه در مواقع حساس منجمله انتخابات شوراها و مجلس شورای اسلامی زمینه ورود اندیشه های پویا و سازنده را به عرصه  های اثرگذار فراهم نموده و جریان های دلسوز و همسو با منافع شهر و منطقه را جهت نیل به اهداف بلند مرتبه متمرکز و متحد نمائیم .  

منتظر دریافت نظرات شما هستیم

آرشیو تاریخی

اندازه فونت و ظاهر متن باش
S M T W Th F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

کلمات کلیدی

آخرین مطالب

دستورالعمل اجرایی حمل و نقل دانش آموزان
دستورالعمل اجرایی حمل و نقل دانش آموزان
کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد
کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد